Djurgården mot Skellefteå.
Skellefteå AIK

Tätt, tufft och irriterat när Djurgården vann mot Skellefteå

Djurgården har förtvivlat svårt att göra mål i powerplay. Men i en tät match mot Skellefteå kunde man ändå ta hem segern. Gustav Possler satte 3-2 till hemmalaget med mindre än fyra minuter kvar att spela. Slutresultatet skrevs till 4-2.

Stämningen var god på Hovet när Skellefteå gästade Djurgården under lördagen. Bortalaget hade dessutom med sig ett riktigt stort stöd hemifrån. Det var dock hemmafansen som fick jubla först. Redan efter knappa tre minuter satte René Bourque 1-0 på ett friläge bakom Joni Ortio i Skellefteå-kassen.

I powerplay hade SAIK sedan möjligheten till kvittering, men Adam Reiderborn visade klass och stod för ett par riktigt bra räddningar. Med några minuter kvar av första fick Djurgården dessutom ett nytt friläge. Lukas Vejdemo kom direkt från utvisningsbåset men lyckades inte öka på hemmalagets ledning. Men just Vejdemo skulle få sin revansch senare.

Innan den första perioden kom kvitteringen till 1-1 för bortalaget. Nyförvärvet, Michael Kostka, gjorde sitt första SHL-mål i klubben. Men Djurgården svarade direkt när Andreas Engqvist vallade in 2-1 via ryggen på Ortio. Det här var en match med en hel del gruff och irritation efter avblåsningarna, inte minst i första perioden.

KLASSMÅL AV LINDSTRÖM

Skellefteå hade mycket puck i början på andra men det var Djurgården som skapade de farligaste chanserna. Hemmalagets Linus Johansson åkte dock ut två minuter och då klev förra årets poängliga-vinnare fram. Joakim Lindström hängde dit 2-2 med ett rappt och pricksäkert handledsskott i krysset. Oscar Möller noterade sin andra assist för kvällen.

Direkt efter kvitteringen var det Skellefteås tur att dra på sig en utvisning. Totalt tog bortalaget på sig tre utvisningar under sista halvan av andra, men några fler mål blev det inte i mittenperioden. Skottstatistiken var 22-16 till bortalagets favör efter 40 spelade minuter.

GUSTAV POSSLER AVGJORDE

Tredje perioden var jämn och matchen var på väg mot övertid. Då fick hemmalaget återigen chansen i powerplay. Men inte heller den här gången kunde Djurgården göra mål i numerärt överläge. Den här kvällen behövdes dock ingen utdelning i powerplay för att Djurgården skulle ta hem tre poäng. Med mindre än fyra minuter kvar satte Gustav Possler matchavgörande 3-2 till hemmalaget.

Det var efter en rejält rörig situation i Djurgårdens målgård som Possler fick in pucken. Ett avgörande mål som domarna inte valde att video-granska. Beslutet gjorde att det blev rejält irriterat hos Skellefteås spelare och ledare. Innan slutsignal kunde Lukas Vejdemo stänga matchen helt genom att lägga in 4-2 i tom bur, som också blev slutresultatet.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL