Färjestad fick Mora på fall.
SHL

Färjestad tillbaka i serieledning – två segrar på två dagar mot Mora

ANNONS

Färjestad ångar på i SHL. Laget har öppnat med fem raka segrar. Under söndagen kunde Mora besegras med 4-1. Det var andra segern på två dagar mot samma motstånd. FBK är tillbaka i serieledning. 

Igår besegrade Färjestad Mora på bortaplan med 5-2. Mindre än 24 timmar senare var det dags för nästa möte lagen emellan, den här gången i Karlstad. En match som FBK efter mycket om och men kunde avgöra och vinna i den tredje perioden.

SÖMNIG START

Det var matchstart redan klockan 14 i Löfbergs Arena. Det var dock välfyllt på läktaren, men publiken fick se en rejält seg och lite sömnig första period. Stundtals kändes det som en träningsmatch med väldigt begränsat fysiskt spel. Fabian Zetterlund, född 1999, hade hemmalagets bästa chans i första när han gled igenom till ett friläge. Passningen kom från Niklas Fogström men dessvärre för Färjestad fick Zetterlund inte riktigt kontroll på varken pucken eller avslutet. David Kase hade bortalagets bästa chans i första akten. Men Lars Haugen i FBK-målet stod för en mycket kvalificerad räddning.

MORA TOG LEDNINGEN

Mora öppnade den andra perioden bra och var nära ett ledningsmål. Men lagens båda målvakter visade klass. Mattias Pettersson fick den här dagen chans till SHL-debut i Moras mål. Han imponerade stort redan under första perioden och några premiärnerver syntes inte till. Det låg lite i luften som sagt, och 1-0 kom till Mora i mitten på andra. Robin Johansson kunde slå in en målvaktsretur bakom Haugen. Det kändes som att ett mål var precis vad matchen behövde. Bättre fart och fläkt, framför allt från hemmalaget.

Färjestad fick sitt första powerplay i andra men Pettersson räddade allt och hade det där flytet en målvakt önskar sig. Hemmalaget behövde någon som kunde bryta mönstret och då klev han fram. Dick Axelsson fixade på egen hand kvitteringen till 1-1.

FÄRJESTADS SPETS AVGJORDE I TREDJE

Hemmalaget tog över matchen mer och mer. I början på tredje fick man en gyllene möjlighet i spela fem mot tre. Michael Lindqvist hängde dit 2-1 i öppen kasse efter fint pass från Johan Ryno.  Mora saknade inte lägen att kvittera. FBK visade dock klass när man i slutet på matchen fick chansen i powerplay. Michael Lindqvist gjorde sitt andra mål för kvällen när han sköt 3-1. Sebastian Erixon kunde lägga in 4-1 till FBK i tom bur, vilket också blev slutresultatet i Karlstad. Färjestad tog sin andra raka seger mot Mora på två dagar. Karlstad-klubben är nu uppe i serieledning igen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch