SDHL 1

Mästarna i fortsatta problem – Luleå avgjorde i slutsekunderna

De två topplagen åkte hem från Stockholm med tre poäng idag – men i båda fallen krävdes det sena avgöranden.

Vårens mästarlag Djurgården har det tungt den här säsongen. Elva matcher in i serien har de bara tre vinster och återfinns på en sjätteplats, 13 poäng bakom ledande Linköping som dessutom spelat en match mindre.

Idag åkte man på en ny förlust när guldfavoriten Luleå var för starka. Det blev dock en riktig rysare. Först med nio sekunder kvar att spela kom avgörandet från Emma Nordin. Målet betydde 3-2 och blev förstås matchens sista. Gästernas övriga mål sköts av Melinda Olsson och Jenni Hiirikiski medan Josefine Jakobsen sköt Djurgårdens båda mål i förlustmatchen.

Luleå ligger tvåa, tre poäng bakom Linköping, men med en match mindre spelad. Linköping vann också sin match idag när AIK slogs tillbaka med 3-2. Precis som i Luleås match krävdes det dock ett sent avgörande för att skilja lagen åt.

Denise Altmanns 3-2 kom nämligen med bara en dryg minut kvar att spela. Altmann spelade även fram Pernilla Winberg till dennes 2-2 i den andra perioden. Emilia Ramboldt sköt serieledarnas första mål för eftermiddagen.

AIK, som precis som Stockholmskollegan Djurgården har det tungt, fick se mål av Sara Hjalmarsson och Estelle Forsberg.