Henrik Eriksson Henrik ErikssonFoto: Bildbyrån

Grovjobbaren Henrik Eriksson hade bara gjort ett mål på de 132 senaste SHL-matcherna. När Djurgården slog Rögle borta med 6-2 svarade han för två av målen.
– Det var ett tag sedan, men det är skönt att kunna spräcka den tidigt så slipper man gå och fundera på det, säger Henrik Eriksson.

Henrik Eriksson har gjort en och annan balja i SHL i sina yngre år. Inte speciellt många, men en del.
De senaste säsongerna har det däremot inte blivit speciellt mycket av den varan. Närmare bestämt hade det bara blivit ett på de 132 senaste ligamatcherna.

Men mot Rögle slog han till två gånger om. Han sköt 2-0 i slutet av första perioden och gjorde sedan 3-0 en bit in på andra perioden i numerärt underläge.
– Det var ett tag sedan, men det är skönt att kunna spräcka den tidigt så slipper man gå och fundera på det, sade Eriksson till C More efter första perioden. Och uppenbarligen gav det mersmak.

”Jag är nöjd bara vi vinner”

Djurgården vann matchen med 6-2 till slut. René Bourque, som haft bra form på slutet, sköt sitt femte och sjätte mål för säsongen när han gjorde 4-1 och 5-1.
– Jag är förvånad att jag blev så fri som jag blev där, säger Bourque om sitt första mål. I övrigt är nöjd med att klubben fått en bra start på säsongen.

– Jag är nöjd över att vi vinner. Jag vet att de hade en tuff start ifjol. Alla gör sitt och det ser bra ut.