• Publicerat 6 oktober, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Fredrik Forsberg.Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

Förra säsongen sköt Fredrik Forsberg 20 mål på 34 matcher för Väsby i Hockeyettan. Nu har han inlett sin sejour i Hockeyallsvenskan med Almtuna på samma fina sätt. I kväll blev 21-åringen tvåmålsskytt när Bik Karlskoga besegrades.

Varje säsong gör de allsvenska klubbarna fynd i Hockeyettan. Almtuna tycks ha gjort minst ett inför den här säsongen. Tidigare djurgårdsjunioren Fredrik Forsberg värvades till klubben från Väsby, där han sköt 20 mål i fjol.

Nu har Forsberg fått en flygande start på tiden i Almtuna och visade på fredagen laget vägen till en 5–2-seger mot Bik Karlskoga hemma i Uppsala. Han öppnade målskyttet i matchen med sitt fjärde mål för säsongen och stängde detsamma med att göra 5–2 i tom kasse i slutminuten.

17-ÅRINGEN SATTE FÖRSTA MÅLET I HOCKEYALLSVENSKAN

Fredrik Forsberg, som även bidrog med en assist i matchen, har skjutit fem mål på sex matcher så här långt och har bara Björklövens Fredric Andersson och Vita Hästens Rickard Palmberg framför sig i målligan.

Almtuna fick även mål från Victor Rollin Carlsson, Oscar Milton och Albin Lundin. Ludvig Nilsson och Luke Pither hade två assist var. Adam Byström Johansson och 17-årige junioren David Lilja stod för gästernas mål.

Almtuna är sexa i tabellen medan Bik Karlskoga parkerar på elfte plats.