KarlskronajubelFoto: Bildbyrån

Karlskrona körde till en början över Rögle fullständigt – men en enorm Justin Pogge i kassen stod lugn i stormen. Det räddade till sist en poäng för krisande Rögle – även om KHK vann med 2-1 efter straffar.

SHL:s stora snackis till en början har varit Rögles fullständigt odugliga defensiv där man läckt bakåt och gett motståndarna oändliga möjligheter till att skapa målchanser. Den här matchen började på ungefär samma sätt. Karlskrona spelade ut skåningarna efter noter och borde haft en stor ledning efter första perioden. Man vann där skotten med 22-3, men 0-0 stod på resultattavlan.

I den andra kom till sist utdelningen när Emil Lundberg spelade fram Marcus Paulsson som satte sin tredje kasse för säsongen.
– Det krävs lite för många chanser för att göra mål just nu, sade han till C More.
– Jag blir serverad på ett underbart sätt av ”Lumpan”. Det var skönt både för honom och för mig.

Men Rögle ryckte upp sig och dominerade stundtals i den tredje perioden. Man fick också utdelning genom Sebastian Collberg som tryckte in sitt andra mål för säsongen. Det målet tog matchen till förlängning och sen även straffar.

Väl där blev Joel Kellman matchvinnare med två mål. KHK har i och med vinsten fortsatt häng bakom den absoluta toppen, medan Rögle står på tre poäng och är fyra bakom nästjumbon Brynäs.
– Jag tycker vi är bättre än dem i två perioder, konstaterade den pressade Rögletränaren Anders Eldebrink efter den nya förlusten.