Victor Ejdsell.
Nyheter

Måstematch blev plattmatch – svenska mästarna missar slutspel

Piskade att vinna matchen efter ordinarie tid. Istället stod HV71 för en riktigt svag insats i kvällens CHL-match. Efter förlust med 3-0 mot tjeckiska Ocelari Trinec är man nu utslagna redan i gruppspelet.

Målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel var tillbaka i HV-kassen efter sju månaders frånvaro. Han och laget fick sämsta tänkbara start och släppte in 1-0 redan efter 1.03 Målskytt var Vladimír Svačina. Kort därefter fick HV71 chansen att kvittera efter två raka powerplay, men lyckades inte ta tillvara på det. Istället kom nästa kalldusch efter 9.36. 2-0 genom Jiří Polanský.

I mellanperioden stod matchen och vägde och inga farligheter skapades åt något håll. HV71 fick sitt femte raka powerplay i slutet av perioden, men precis som i de fyra tidigare skapades inga riktigt farliga chanser och ställningen förblev 2-0 perioden ut.

Tog målvakten tidigt

Slutperioden började med ett powerplay som HV71 tog med sig från andra perioden. Inte heller där lyckades man spräcka nollan. Istället var det Trinec som skapade de farligaste chanserna. Jönköpingslaget chansade och tog ut Fredrik Pettersson-Wentzel med hela fem minuter kvar att spela. Chansningen gick inte hem, utan Trinec kunde istället sätta 3-0 i tom kasse med 3.35 kvar genom Bohumil Jank. Det blev också slutresultatet.

Skottstatistiken slutade 23-20 till HV71:s favör. De svenska mästarna från i fjol slutar på en tredjeplats i tabellen. Fem poäng bakom tvåan Trinec och sju poäng bakom gruppsegraren Adler Mannheim.