• Publicerat 12 oktober, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
LHC tog första hemmasegern för säsongen mot Malmö.Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Linköping hade bara tagit två poäng av nio möjliga på hemmaplan den här säsongen. Men den här kvällen kom äntligen första segern i Saab Arena. Jonas Gustavsson var riktigt bra i mål och meriterade nyförvärvet Derek Roy klev fram och satte matchavgörande målet till 2-1 mot Malmö. 

LINKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var glest på läktaren i Saab Arena men desto tätare och underhållande på isen. Linköping såg spelsugna ut i början på hemmamatchen mot Malmö och ägde mycket av spelet. Gästerna skapade dock matchens första heta målchans när Johan Olofsson var ute på en solotur och fick göra lite som han ville i offensiv zon. Jonas Gustavsson i Linköpings mål stod för en mycket fin räddning. Men i sekvensen efter var det istället LHC som tog ledningen. Jimmy Andersson avlossade bössan och pucken letade sig in bakom Oscar Alsenfelt i Malmö-målet. 1-0 hemmalaget kändes logiskt efter en period.

I andra så fick Daniel Zaar ett friläge, men Gustavsson var rädd om sin nolla den här kvällen och klarade även det. I andra akten kom även matchens första utvisning. Hemmalaget fick chansen i numerärt överläge när Fredrik Händemark åkte ut två minuter. Det var inget möjlighet man tog vara på utan ställningen var fortsatt 1-0.

OMDISKUTERAD KVITTERING I ANDRA

Jonas ”Monstret” Gustavsson stod för ytterligare en monsterräddning när just Händemark fick ett jätteläge. Den 32-årige målvakten var så långt kanske matchens allra bästa spelare. Malmö spelade klart upp sig i andra akten och hade även de möjlighet i powerplay i slutet på perioden. Där kom också kvitteringen till 1-1 och det var Fredrik Storm som gjorde sitt femte mål för säsongen. Det var en rörigt situation vid målet men efter videobedömningen stod beslutet fast och kvitteringen var ett faktum.
– Vi kan bli ännu bättre på att ta oss ur egen zon, sa målskytten Storm till C More under andra pausen.
– Kan vi fortsätta ha trycket mot kassen tror jag att vi kan vinna.

OTÄCK SMÄLL I TREDJE

Linköping rivstartade tredje perioden genom att ta ledningen med 2-1. Stekheta Derek Roy gjorde sitt tredje mål och totalt nionde poäng för säsongen. I mitten på tredje fick vi se en riktigt otäck smäll. Niklas Arell slängde sig och trippade Emil Sylvegård i LHC som flög helt okontrollerat in i sargen. Sylvegård bars ut på bår och publiken var inte alls nöjda över att det ”bara” blev två minuter utvisning för Arell. Som tur var verkade allt ha gått bra för Sylvegård som var tillbaka i avbytarbåset under slutet av matchen.

Med knappt tre minuter kvar av tredje kunde Niklas Lundgren utöka ledningen till 3-1 för LHC. Gästerna Malmö försökte på slutet komma ikapp genom att ta ut målvakten men gjorde inga fler mål den här aftonen. Hemmalaget vann med 4-1 och tog sin första hemmaseger för säsongen. Sista målet gjordes av Andrew Gordon i tom bur. Roy fick även en assist på målet till 3-1 och står nu på 10 poäng efter nio matcher i sin nya klubb.