• Publicerat 12 oktober, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Johan Ryno.Foto: Bildbyrån/Olle Wande

Färjestad är fortsatt svårstoppade i SHL. På torsdagen tog laget sin sjunde seger på de åtta inledande omgångarna efter 4–2 mot Djurgården på Hovet. Backen Jens Westin blev stor matchvinnare med sitt sena segermål.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det skulle bli en hockeyfest, men i stället blev det en obehaglig upplevelse. Nichlas Falks kollaps under sin egen ceremoni inför matchen mellan Djurgården och Färjestad lade viss sordin på tillställningen.

Framför allt djurgårdarna såg berörda ut av det som inträffat inför nedsläpp. I den första perioden var man inte alls speciellt närvarande och hamnade också i ett 0–2-underläge. Per Åslund satte 1–0 i spel fem mot tre varpå Joakim Nygård kryddade ledningen ytterligare innan paus.

Desto bättre såg det ut i mittenperioden. Där lyckades Djurgården inte bara reducera, utan även kvittera. Niclas Bergfors fick efterlängtad utdelning när han satte 1–2 med ett långskott bakom en skymd Stefan Steen. Sedan var det Marcus Davidsson som spelade fram storebror Jonathan Davidsson till 2–2 några minuter senare. Ett anfall som iscensattes av Jesper Pettersson och hans långa uppspel.

SENT AVGÖRANDE – EFTER DJURGÅRDENS POWERPLAY

Den tredje perioden var länge och väl ett ställningskrig. Djurgården hade de bästa chanserna och även ett sent powerplay som sånär gav utdelning. Men när Färjestad lyckades döda av det numerära underläget svarade man för en replik.

Dick Axelsson snurrade i anfallszonen och hittade Michael Lindqvist som i sin tur spelade fram backen Jens Westin. Nyförvärvet från Timrå avancerade in i banan och sköt 3–2 – hans första SHL-mål sedan säsongen 2011/12 då han spelade för Modo.

John Ryno fastställde slutresultatet till 4–2 i tom kasse med sitt första mål för säsongen. Ryno hade även två assist i matchen.