• Publicerat 12 oktober, 2017
  • Skrivet av Simon Landin
  • 0 Kommentarer
Daniel Widing Foto: Bildbyrån/Simon Eliasson

Luleå firade 40 år. Men det blev inget lyckligt slut på kalaset. Tabelljumbon Rögle vände matchen och vann tillslut med 4-3 efter straffar.
– Vi visste att Luleå haft problem i tredjeperioden så jag försökte betona det inför sista, sa Rögletränaren Anders Eldebrink till Cmore.se.

Redan efter 30 sekunder fick Rögle ett powerplay. Något som Bryan Lerg tog vara på genom ett slagskott från blålinjen. Luleå svarade dock omgående genom Johan Harju efter ett riktigt ”Erik Karlsson-pass” från Petter Emanuelsson. Emanuelsson fick även måljubla efter att han satt dit 2-1 i powerplay med 1.32 kvar av inledningsperioden. Det var hans första mål för säsongen. Luleå utökade även till 3-1 i boxplay i absoluta slutskedet av perioden.

VÄNDE I SISTA

Det skulle dröja till tredje perioden innan nästa mål föll. 57 sekunder in kunde veteranen Daniel Widing sätta reduceringen 3-2. Rögle skulle även kvittera till 3-3 halvvägs in i perioden. Ted Brithén slängde in en puck framför mål som Luleåbacken Joonas Jalvanti styrde in med skridskon.

Matchen gick till straffar. Efter sex missade försök kunde Daniel Widing sätta sitt andra mål i matchen och ge sitt Rögle extrapoängen. Tränare Anders Eldebrink var nöjd med att laget utvecklats senaste tiden.
– Vi har spelat bättre mot slutet. Det känns bättre i laget, vi har hittat rollerna bättre och har bättre stabilitet i vårat spel. Vi kommer ur egen zon fantastiskt bra i dag, så bra har jag aldrig sett dom spela, säger Eldebrink till Cmore.se