Göteborg HC.Foto: Bildbyrån/Line Skagerud Landevik

De fick med kort varsel ersätta Sundsvall som tvingades dra sig ur SDHL på grund av ekonomi. Nu kan Göteborgs HC gå samma öde till mötes – innan säsongen ens är färdigspelad.

Elva förluster på lika många matcher och mindre smickrande 18-59 i målskillnad är Göteborg HC:s facit hittills av SDHL-äventyret. Men utöver den sportsliga instabiliteten gungar även ekonomin.
— Inte utan fler sponsorer. Det måste lyckas. Om vi inte lyckas kommer damhockeyn i Göteborg att tappa många års utveckling, svarar sportchefen Jan Mellgren på frågan från Göteborgs-Posten om de kommer klara hela säsongen.

ÅNGRAR INTE BESLUTET

Trots den prekära situationen ångrar sportchefen inte beslutet att ta vakansen som uppstod i somras när Sundsvall drog sig ur SDHL. Men Mellgren håller med om att det bästa hade varit om frågan kommit tidigare.
— Jag tycker fortfarande att vi tog rätt beslut. Hade vi startat i mars månad hade vi med all säkerhet haft ett par toppspelare till och det hade gett oss bättre resultat sportsligt. Det bästa hade varit om hade fått erbjudandet om SDHL tidigare, så att vi hade kunnat bygga upp laget och organisationen bättre.

Backen Matilda Rantanen tycker inte heller att beslutet om att gå upp är något att ångra.
— Vi fick chansen den här säsongen och det är för mig självklart att vi ska ta den chansen. För tidigt eller inte kan man aldrig veta, klart att det är lättare för en mer stabil och stor förening.