Mikael Renberg i Luleås dress 2007.Foto: Bildbyrån

Det är 40 år sedan Luleå Hockey bildades och ikväll hyllas de 13 lagkaptenerna som haft ett ”C” på bröstet genom historien. En av dessa är Mikael Renberg och hans deltagande på isen har inte tagits emot positivt av fansen.
— Folk får tycka vad de vill, säger han till Expressen.

Bakgrunden till det negativa förhållningssättet mot Mikael Renberg från Luleås fans är klubbytet han gjorde 2007 då han lämnade Norrbotten och flyttade till rivalen Skellefteå. Detta efter en konflikt mellan Renberg och klubbledningen som handlade om pensionspengar som hade placerats i företaget Obol.
När nu Luleå ska hylla de 13 som varit kaptener i klubben genom historien är kommer Renberg finnas med.
— Jag kan inte kommentera vad andra känner kring mina beslut. Folk får tycka vad de vill. De har rätt till sina åsikter, säger Renberg till Expressen apropå fansens missnöje.
— Det får bli de reaktioner som det blir. Jag åker upp och ska ha en trevlig kväll. Det som händer, det händer. När ”Skuggan” (Stefan Nilsson) bjöd upp mig och ville att jag skulle komma så kände jag att jag inte kunde tacka nej. Sen får folk reagera på det sätt de vill.

”EN PARANTES”

Tidigare i veckan kommenterade Luleås ordförande Stefan Baudin fansen missnöje på nsd.se.
— Fokus på torsdag ska ju vara att hylla Luleå Hockey som fyller 40 år. Jag tror att det kommer vara 13 lagkaptener på plats, och ”Micke” Renberg är ju bara en av dem. Han är ju egentligen bara en parentes i föreningens historia. Så det känns lite trist att firandet av Luleå Hockey ska komma i skymundan i Renbergs närvaro, säger han.