• Publicerat 12 oktober, 2017
  • Skrivet av Simon Landin
  • 0 Kommentarer
Mikael Karlberg Foto: Ronnie Rönnkvist

0-1 mot Almtuna i går innebar fjärde raka förlusten. Topptippade Leksand har fått en riktig fiaskostart på årets allsvenska säsong. 
– Ingen här är nöjd med sättet vi har inlett säsongen på, och jag som ansvarig är naturligtvis jättebesviken, säger sportchef Mikael Karlberg till Leksands hemsida

Nio poäng på de inledande sju matcherna ger Leksand en niondeplats i tabellen. Den som har det sportsliga ansvaret i Leksand, Mikael Karlberg, känner att laget kan bättre.
– Ja, vad ska jag säga? Vi har inte alls fått spelet att stämma. Det känns som att allt vi hade under försäsongen är som bortblåst. Södertälje hemma och bortamatchen mot Modo är väl egentligen de enda två matcherna där vi har kommit upp i nivå och gjort det riktigt bra. Annars har vi underpresterat, säger Karlberg.

NÖJD MED TRUPPEN

Karlberg spenderade tolv säsonger i Leksand som spelare. I år gör han sin första säsong som General Manager. Han känner att det kan ha smugit in en viss underskattning av motståndarna.
– Jag tror att det har varit en kombination av att vi har saknat den rätta inställningen och att vi kanske har trott att vi är bättre än vad vi är, säger han samtidigt som han är nöjd med den spelartrupp som Leksand har i dagsläget
– I somras var både jag och många med mig jättenöjda med laget, jag hörde ingen som klagade då. Jag tror och tycker fortfarande att vi har ett riktigt, riktigt bra lag, och jag är glad för att många yngre spelare har gjort det jättebra. Vi vill och ska vända det här, och det är upp till var och en att vara en del i det arbetet.