• Publicerat 12 oktober, 2017
  • Skrivet av Simon Landin
  • 0 Kommentarer
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

I kväll tar Djurgården emot Färjestad på Hovet. Det blir första återbesöket till den gamla hemmaborgen för succéförvärvet Michael Lindqvist sedan flytten till Färjestad.  
– Jag har sett fram mot den här matchen sedan jag skrev på för Färjestad, säger han till DN.

Michael Lindqvist värvades in från AIK till den här säsongen. Succén har varit ett faktum och efter de inledande sju matcherna toppar han poängligan på tio poäng (5+5).
– Jag har fått en roll som jag trivs med och liknar mycket den jag hade AIK, säger han.

BERÖMMER LAGKAMRATERNA

I kväll återvänder han till sin gamla hemmaarena för att möta före detta ärkerivalen Djurgården. 23-åringen som gjorde 17 mål och 23 assist i HockeyAllsvenskan i fjol berömmer sina kedjekamrater Dick Axelsson och Rasmus Asplund.
– Dick är en ju en trollgubbe med ett fantastiskt spelsinne och grym på att hitta passningar. Asplund har bra fart under skridskorna och ligger hela tiden rätt i banan, säger han till DN.

23-åringen har gjort tre säsonger för AIK, men det blir första gången han möter Djurgården i en tävlingsmatch.
– Det blir väldigt speciellt att möta Djurgården med den bakgrunden jag har i AIK. Jag har spelat på Hovet i en träningsmatch mot Djurgården, men nu är det på riktigt. Jag har sett fram mot den här matchen sedan jag skrev på för Färjestad, avslutar Michael Lindqvist.