Tedenby låg bakom HV:s seger.Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen

HV71 såg ut att vara på väg mot en formsvacka efter två raka förluster mot Mora och Skellefteå. Men förlustsviten stannade vid två matcher efter att smålänningarna kunde vinna i Scandinavium mot Frölunda med 1-3. Stor matchhjälte blev Mattias Tedenby och hans mjuka handleder.

Bortalaget HV71 var det bättre laget under den första perioden och kunde också gå till pausvila med en 0-1-ledning. Detta efter att Max Wärn avslutat en passning från Martin Thörnberg på ett distinkt sätt mitt i slottet.

HV höll också i taktpinnen i inledningen av den andra. Men Frölunda skulle få chansen i powerplay och där kom också kvitteringen. Matt Donovan var det som laddade bössan, avlossade och fick göra mål. Föredömligt arbete av Carl Grundström framför målvakten Linus Söderström.
— Det är jobbigt för målvakten när man är där och försöker vara i vägen, konstaterade Grundström i pausintervjun med C More.

LENA HANDLEDER

Robin Figren var tillbaka i Göteborg för första gången sedan han lämnade Frölunda i våras efter fyra säsonger i klubben. Han och hans kedjekamrater Anton Bengtsson och Oscar Sundh såg pigga ut mot Frölunda.
— Sen kan man ju önska att det var lite lena handleder på alla tre och kunna få lite mer bett i anfallsspelet, skämtade Figren i pausen mellan den andra och tredje perioden.

En som alltid haft lena handleder som sitt kännetecken är Mattias Tedenby och halvvägs in i den tredje perioden fick han i powerplay chansen att visa det då han stod för en riktigt fin soloprestation som innehöll de flesta sorters hockeygodis när han kunde ge sitt HV71 ledningen.
— Ibland har man lite flyt, beskrev målskytten blygsamt sitt mål.
— Grymt skönt, speciellt när det viktigt mål för oss.

RÖNNBERG KRITISERADE SITT LAG

Strax efter Tedenbys mål snodde Victor Ejdsell pucken i sarghörnet av en Frölundaförsvarare, vandrade in framför mål och sprätte in 1-3 bakom Johan Mattsson i Frölundas kasse.
— Vi spelar fantastiskt idag, summerade Tedenby HV:s insats som ledde till 1-3-segern.

En som av förklarliga skäl inte var lika nöjd var Frölundas tränare Roger Rönnberg.
— Jag är bara nöjd med små bitar av denna matchen. Men i tredje när det ska avgöras är HV bättre.
Rönnberg fick frågan av C Mores kommentator om det var läge att börja stuva om i kedjorna.
— Det kan vi göra när alla jobbar, de får börja jobba först, blev svaret från en mycket besviken Rönnberg.