• Publicerat 12 oktober, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Emil Sylvegård fick bäras ut på bår i mötet mot gamla laget Malmö. Foto: JOSEFINE LOFENIUS / BILDYRÅN

LHC tog säsongens första hemmaseger mot Malmö med 4-1. Men det kunde ha slutat väldigt illa för en av Linköpings spelare. Emil Sylvegård var med om en riktigt otäck smäll och flög okontrollerat in i sargen efter en kollision i offensiv zon. 24-åringen fick bäras ut på bår men hade tur och klarade sig utan skada. 
– Jag tappade luften, säger Sylvegård till hockeysverige.se. 

LINKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Linköping har haft en tuff start på SHL. Inför kvällens hemmamatch mot Malmö stod laget på nio poäng efter åtta matcher. Men mot Malmö fick man utdelning och kunde till slut vinna med klara 4-1. Derek Roy stod för avgörande målet till 2-1, men segern var mycket tack vare målvakten Jonas ”Monstret” Gustavsson.
– Det var jätteskönt. Det var otroligt bra. Det var bra jobbat för oss och viktigt för självförtroendet att kunna bygga vidare på, säger Emil Sylvegård från omklädningsrummet.
– ”Monstret” är grymt bra. Han kommer att vinna många matcher åt oss här i vinter. Han är grymt viktigt. Vi har även Jacob Johansson som är grymt bra. Så vi har två grymt bra målvakter.

SYLVEGÅRD UTBUREN PÅ BÅR

Just Emil Sylvegård var inblandade i en riktigt otäck situation med Malmös Niklas Arell i tredje perioden. Domarna valde ”bara” att ge Arell två minuter utvisning, men det såg ut som att de diskuterade eventuellt strängare straff.
– Jag ser att han (Sylvegård) kommer förbi min backkollega så då har jag för avsikt att täcka av isen. Jag slänger mig för att inte han ska kunna hitta in med en puck på bortre sidan, berättar Arell.
– Han ser mig inte riktigt och det blir lite olyckligt. Jag kommer med mycket fart mot honom och han ser inte mig. Så det blir en kollision och han hamnar på ett hårt sätt in i sargen. Men som sagt, min avsikt var att täcka av isen.

Sylvegård blev liggandes på isen och smällen såg riktigt otäck ut. 24-åringen fick direkt hjälp av sjukvårdare och bars av isen på bår.
– Jag tappade luften och det var väl det. Jag klarade mig ganska bra måste jag säga.
– Sedan var jag tvungen att ligga kvar, jag ville resa mig och gå upp men det är väl av säkerhetsskäl som de ville ta ut mig (på bår) och kolla på mig. Det kanske är tur det ibland. Ibland känner man inte och så är det ganska allvarligt. Men i detta fallet så klarade jag mig.

”KANSKE ÄR GANSKA IDIOTISKT, MAN VET JU ALDRIG”

När Sylvegård låg på isen såg han ut att försöka lyfta på huvudet. Ett beslut han kan ångra i efterhand med tanke på skaderisken i just huvud, rygg och nacke.
– Jo, det kanske är ganska idiotiskt. Man vet ju aldrig. Det är kanske adrenalinet som gör så men jag klarade mig bra.
– Jag kände mig bra och klar i huvudet så det var mer att jag tappade luften och blev lite illamående i magen i och med att man kryper ihop och skyddar sig.

Den tidigare Malmö-spelaren fick genomgå en kontroll i omklädningsrummet för att säkerhetställa att allt var som det skulle. Sedan kunde han finnas med på avbytarbänken och dela glädjen vid slutsignalen. Någon mer istid blev det dock inte för forwarden.
– Vi kände efter på nacke och lite mage i omklädningsrummet eftersom jag blev lite illamående i magen. Men inget mer.
– Sedan ville de att jag skulle stanna kvar men jag kände att jag ville ut och spela. Men jag fick inget byte och det kanske inte ser så jättebra ut att gå ut efteråt men jag kände mig bra.

”JAG TYCKER ATT VÅRA FANS ALLTID STÖTTAR OSS”

Slutet gott, allting gott. Sylvegård klarade sig bra och Linköping tog första hemmasegern för säsongen, som man kunde fira framför lagets supportrar.
– Det är extra viktigt att kunna få bjuda hemmapubliken på tre poäng. Jag tycker våra fans alltid stöttar oss.
– Det kommer att bli många fler trepoängare, lovar Sylvegård.