• Publicerat 13 oktober, 2017
  • Skrivet av Simon Landin
  • 0 Kommentarer
Johannes JohannesenFoto: Bildbyrån/Mathias Bergeld

Leksand har fyra raka förluster i HockeyAllsvenskan. Nu agerar klubben. Johannes Johannesen lånas in från Frölunda.
– En av Johannes stora styrkor är spelet i egen zon och där behöver vi bli bättre för att kunna vinna matcher, säger sportchef Mikael Karlberg till Leksands hemsida

I fjol spelade Johannes Johannesen tio matcher för Frölunda. Den här säsongen har han än så länge inte fått någon speltid i Göteborgslaget. Nu lånas han ut till Leksand. Han blir en så kalla namngiven spelare. Det gör att han kan gå fritt mellan klubbarna under säsongen. Orsaken till det är att han är förstaårssenior och har därmed åldern inne att göra det.
– Vi känner att vi är tunna på backsidan med både Calle Själin och Daniel Bertov på skadelistan och samtidigt vill Frölunda få ut Johannes i spel vilket passar oss bra just nu, säger Leksands sportchef Mikael Karlberg

Johannesen är redan spelklar för Leksand till kvällens match mot Tingsryd