• Publicerat 13 oktober, 2017
  • Skrivet av Simon Landin
  • 0 Kommentarer
SVIMMADE. Nichlas Falks hyllningsceremoni fick ett abrupt och otäckt slut.Foto: Bildbyrån/Olle Wande

Djurgårdsikonen tillika Södertäljetränaren Nichlas Falk drabbades av akut hjärtflimmer under sitt tacktal igår. Falk föll ihop på isen och vårdas nu på sjukhus. Han kommer därför inte att finnas i båset när Södertälje ikväll möter Oskarshamn. 

Mitt under gårdagens ceremoni utspelade det sig dramatiska scener. Djurgårdens mesta spelare genom tiderna, Nichlas Falk, fick sin tröja hissad i Hovet. Under tacktalet svimmade Falk och segnade ner till isen.
– Sent igår kväll träffade Bengt Gustafsson, Djurgårdens läkare, Nichlas Falk på Södersjukhuset. Han hade då blivit inlagd för observation under natten”, skriver Djurgården hockey på sin hemsida.

MISSAR KVÄLLENS MATCH

Falk har nyligen tagit över som huvudtränare för allsvenska Södertälje efter att Mats Waltin fått sparken. I första matchen som huvudtränare blev det dessutom årets första seger för laget. Falk, som gjort 751 matcher för Djurgården, kommer inte infinna sig i båset när Södertälje tar emot Oskarshamn.
– Han mår efter omständigheterna bra men efter ceremonin fördes han till sjukhus där han stannade över natten för observation. Nichlas Falk kommer inte att medverka vid kvällens match. Klubben jobbar på en tränarlösning och kommer gå ut med det inom kort, skriver Södertälje på sin hemsida.