• Publicerat 13 oktober, 2017
  • Skrivet av Simon Landin
  • 0 Kommentarer
Roger MelinFoto: Bildbyrån

Finalister i fjol. Näst sist i tabellen i dag. Nu får den nygamla tränaren Roger Melin sparken redan efter åtta matcher.
– Det är tyvärr ett misslyckande för oss i Brynäs, säger sportchef Stefan Bengtzén till klubbens hemsida.

Efter att klubben bara lyckats ta sju poäng på de åtta inledande matcherna väljer nu klubben att sparka tränaren Roger Melin. Melin kom inför säsongen tillbaka till den klubb som han tog SM-guld med 1998/1999 för att ersätta Tomas ”Bulan” Berglund.
– Det har varit ett tufft beslut, för som alltid finns det en människa bakom, men det är också en del av vår bransch säger Stefan Bengtzén.

Gårdagens förlust mot Skellefteå AIK med 8-2 på hemmaplan fick bägaren att rinna över. Processen för att anställa en ny tränare är redan i full gång. I morgon möter Brynäs Skellefteå AIK igen och laget kommer då att styras av assisterande tränaren Tommy Sjödin och videocoach Jan Larsson.
– Just nu i det akuta läget, så kliver Janne Larsson ner i båset från sin roll som videocach för att tillsammans med Tommy Sjödin leda laget. Mitt huvudfokus ligger just nu i att hitta en ny huvudtränare berättar Stefan Bengtzén.

KARLSSON: Ett misslyckande – för Stefan Bengtzén