Linköping fick jubla efter tre poäng mot Leksand.
SDHL 1

Två tremålsskyttar när Linköping krossade Brynäs

Linköping hade lekstuga på bortaplan mot Brynäs under eftermiddagen. Denise Altmann och Lara Stalder såg genom tre mål vardera till att östgöterskorna kunde vinna med 1-8.

Lara Stalder inledde målskyttet i Gavlerinken Arena när hon satte dit 0-1 efter 05:45. I slutet av perioden kvitterade Brynäs genom Franziska Stocker i powerplay.
1-1 i paus blev till 1-5 på dryga tre minuter i den andra perioden. Madelen Haug Hansen, Nicoline Söndergaard Jensen, Denise Altmann och Lara Stalder var det som stod för den målexplosionen.

Altmann gjorde sedan ett mål till innan den andra perioden var slut och i den tredje gjorde sedan hon och Stalder varsitt mål för att fastställa siffrorna 1-8.

Även Modo vann med utklassningssiffror när de på hemmaplan tog emot SDE. Olivia Carlsson, Sidney Morin och Celine Tedenby blev tvåmålsskyttar i matchen som slutade 11-0.

Luleå slog tillbaka AIK med 4-0 sedan Michelle Karvinen gjort två mål alldeles i starten av matchen. Emma Nordin och Anja Stiefel blev övriga med nätkänningar.

Dagens jämnaste match spelades i Tegera Arena där hemmalaget Leksand fick se sig besegrade med ”bara” 0-3 mot regerande mästarna Djurgården. Andrea Dalen tvåmålsskytt för Stockholmarna.