Karlskrona vann mot Djurgården med 2-1. Foto: Bildbyrån/Magnus Lejhall

Det var en tajt match som utspelade sig mellan Karlskrona och Djurgården under torsdagskvällen. Efter att båda lagen fått in varsitt mål under ordinarie matchtid såg hemmalaget till att plocka bonuspoängen på straffar.
– Otroligt skönt för killarna att de får med sig två poäng, sa Ove Molin till C More.

Efter en böljande första period, där båda lagen var framme och nosade framför mål, skulle det dröja till mittperioden innan matchens första mål kom i NKT-Arena. Efter att en försvarare slarvat med uppspelet lyckades vindsnabbe Axel Jonsson-Fjällby att norpa åt sig pucken och passa fram den till Linus Johansson. Med en avig dragning lurade Johansson bort Johannes Jönsson i hemmalagets målbur.
– Jag har gjort den på träningen några gånger, sa Johansson till C More angående sin fullträff.

”VÅR TUR ATT FÅ MED OSS STUDSARNA”
I den tredje perioden öppnade hemmalaget piggt och Marcus Paulsson fick Adam Reideborns målram att sjunga när han skickade pucken i stolpen i numerärt överläge. Strax efter kom kvitteringen. Daniel Gunnarsson siktade in sig och pucken studsade på Djurgårdens täckande försvarare och in i mål.

Efter en mållös förlängning visade Karlskrona mest kyla i straffläggningen när Mattias Guter och Emil Lundberg satte dit sina två straffar – medan Djurgården brände sina två chanser.
– Vi kände att det fick räcka med våra uddamålsförluster. Det var vår tur att få med oss studsarna, sa Ove Molin efter matchen.