Färjestad bröt sju matchers långa förlusttrenden med vinsten mot Rögle.

Nygård slog till med hattrick när Färjestad studsade tillbaka

Efter en tung förlust mot Rögle studsade topplaget Färjestad tillbaka i mötet med Luleå. Och det var den glödheta duon med Joakim Nygård och Johan Ryno som visade vägen.
– Grymt skönt att vi reder ut det, sa Johan Ryno som låg bakom alla Färjestads mål i 4-2-vinsten.

Stor målregissör under matchen var Johan Ryno som visade varför han just nu leder assistligan i hela SHL. Först var han med i förarbetet till Dick Axelssons 1-0-mål som uppkom i powerplay. Sedan skickade han iväg en smörpassning som Joakim Nygård förvaltade på bästa sätt när han med en kylig dragning hittade nätmaskorna till 2-0.

I mittperioden fortsatte Nygård och Ryno att glänsa när den förstnämnde gjorde sitt andra mål för matchen, efter att Ryno plockat upp sin tredje assist. Luleå lyckades – med sex minuter kvar av andra perioden – reducera genom Johan Harju när han fixade sitt fjärde mål för säsongen.

NYGÅRD FULLBORDADE SITT HATTRICK I SLUTSEKUNDERNA
Luleå gav matchen nerv när Isac Lundeström från nära håll reducerade till 3-2 i inledningen av den tredje perioden. Målet uppkom efter att Gustav Rydahl jobbat hårt nere vid sargen och hittat fram till Lundeström som stod parkerad precis intill målburen.

Men hemmalaget orkade hålla undan i den tredje perioden. Med sju sekunder kvar skickade Nygård in sitt tredje mål för matchen i den öppna målburen. Passningen? Ryno, såklart.
– Tycker att vi börjar riktigt bra första perioden, förklarade Ryno till Cmore efter slutsignalen.
– Vi hade hyfsad kontroll på det och fick en tidig ledning. Sista fyrtio kommer vi inte upp i spelet. Men skönt att vi reder ut det, sa Ryno som alltså gjorde fyra poäng under matchen, vilket innebär att han just nu leder poängligan med hela 17 poäng.

***

Matchen mellan Frölunda och Mora slutade med att tabelljumbon lyckades knipa hem en poäng efter att Jacob Nilsson kvitterat till 3-3 med endast två minuter kvar. Väl i straffläggningen var det dock Frölunda som tog hem extrapoängen när Ryan Lasch slog den avgörande straffen. Övriga målskyttar i matchen för Mora var David Kase och Sebastian Hartmann. Mats Rosseli Olsen, Christoffer Ehn och Sebastian Stålberg noterades alla för varsitt mål för Frölunda.