171019 …rebros Daniel Viksten, Marcus Weinstock och Jonathan Andersson jublar efter mŒl till 1-4 av Daniel Viksten under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och …rebro den 19 oktober 2017 i Jšnkšping. Foto: Stefan Lantz / BILDBYRN / Cop 107 …

Örebro studsade tillbaka på vinnarspåret – hattrick av Viksten

Efter fyra raka vinster kom en förlust senast mot Frölunda. Den stora frågan rörande Örebro inför kvällens bortamatch mot HV71 var om de kunde studsa tillbaka upp på segerspåret igen. Sltställningen 2-6 gav oss svaret på det. Daniel Viksten var matchens förgrundsfigur med tre mål.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
HV71:s målvakt Fredrik Pettersson Wentzel gjorde sin första SHL-match sedan 4 mars då han vaktade målet mot Färjestad. Anledningen till frånvaron har varit en höftoperation, men någon ringrostighet märktes inte av i den första perioden av kvällens match mot Örebro. Redan efter en dryg minut fick målvakten rädda när Daniel Viksten kom i ett friläge.

Den första perioden var chansrik från bägge håll, men enda målet gjordes av hemmalagets Topi Jaakola som utnyttjade en indianare från en Örebrospelare och kunde precisionsskjuta in 1-0.

AVGJORDE I ANDRA PERIODEN

HV71 skapade flest chanser i den andra perioden, men det var Örebro som gjorde samtliga målen. Först var det Sakari Manninen som efter 7:53 kunde utnyttja en spelvändning. Efter 15 minuter var de Tyson Spink som efter en tilltrasslad situation framför HV-målet kunde vara sist på pucken.

Vändningen var ett faktum och mot slutet av perioden var det Daniel Vikstens tur att visa målsinne i powerplay. Först i spel fem mot tre och sen i fem mot fyra. Båda Vikstens mål kom inom loppet av en minut.

MANNINENS ANDRA

Axel Brage gjorde sin andra match från start under säsongen i Örebrokassen och han gjorde det mycket bra matchen igenom och räddade de chanser hemmalaget skapade. I den tredje perioden fick han se sitt lag gå ifrån till 1-5 när Sakari Manninen kunde göra sitt andra mål i matchen. Han fick också se ett mer och mer frustrerat och irriterat hemmalag.

HV71 skulle få sista ordet målmässigt. Med drygt två minuter kvar kunde Mattias Tedenby sätta dit reduceringen till 2-5, men något senare i powerplay kunde Daniel Viksten sätta sitt tredje mål för kvällen och fullborda sitt hattrick vilket innebar slutresultatet 2-6.