Michela Cava.Foto: Bildbyrån

Det spelades en match i SDHL under fredagskvällen. Det var HV71 som på hemmaplan tog emot Modo. Bortalaget kunde tillslut stå som segrare. I HV71 ligadebuterade den spanska landslagsmålvakten Alba Gonzalo och i Modo gjorde Michela Cava tre mål.

Den första perioden blev mållös, men den andra skulle bjuda på sex mål. Ironiskt nog var det Michela Cava (Cava är ett spanskt vin) som skulle bli förste SDHL-spelare att göra mål på spanska landslagsmålvakten Alba Gonzalo som debuterade ikväll.
Erika Grahm ökade på fem minuter senare och sedan var det dags för Cava att göra sitt andra mål för aftonen.

HV71 KOM TILLBAKA

Men HV71 gav inte upp. På tre minuter gick de från 0-3 till 3-3 när Linnea Johansson, Isabell Palm och Sanni Hakala gjorde mål.
I den tredje kunde dock tillslut Modo avgöra när Michela Cava satte dit 4-3-pucken.

Modo gick i och med segern upp på andra plats i tabellen och petade ner Luleå ett hack tack vare målskillnad.