Per Ledin.Foto: Bildbyrån/Peter Skaugvold

Per Ledins elitkarriär inleddes i Björklöven för drygt 20 år sedan. Nu kan anfallaren vara på väg tillbaka dit allt började. I en intervju med Expressen säger han att klubben har varit i kontakt med honom.
– De har visat intresse, men det har inte varit några direkta kontraktsförhandlingar, berättar han för Expressen

Det har under de senaste veckorna diskuterats kring vilken klubbadress som kan bli Per Ledins nästa. 39-åringen har själv sagt att han tänker fortsätta sin karriär eftersom han fortfarande har ett stort spelsug.
– Jag vet vilket jobb som behövs göras dagligen för att kunna prestera på topp när det väl är dags. Det är en inställningsfråga och det har jag inget problem med, säger han till Expressen.

”SPELAR INGEN ROLL HUR MYCKET RYKTEN DET FINNS”
Kanske blir det spel i Björklöven. Enligt Ledin själv finns ett intresse från den allsvenska klubben. Han är dock noggranna med att poängtera att inget kontraktsförslag finns i dagsläget.
– I vår bransch spelar det ingen roll hur mycket rykten och intressen det finns. Det är först när det finns ett kontrakt på bordet som man kan väga för och emot.

Umeå låter ju dock som en ganska bra lösning, med tanke på den geografiska närheten till familjen?
– Som jag sa, den dagen jag har ett kontrakt på bordet kan jag ta ställning till det. Så länge jag inte har det är fokus på att ta en dag i taget och på familjen, säger han till Expressen.

Ledin har under sin långa karriär representerat klubbar som Luleå, Färjestad, HV71, Colorado Avalanche och Salzburg. Totalt har han spelat 697 SHL-matcher och där stått för 277 poäng.

Spela på svensk hockey - från SHL till Hockeytvåan! Bli kund nu och få ett gratisspel i veckan - hela året ut!