Emil Bemström.Foto: Bildbyrån

Under söndagen tog Leksand en blytung seger mot topplaget Oskarshamn. 18-årige Emil Bemström var ett stort utropstecken när hemmalaget vann med 3-1. Förutom att han vaskade fram flera farliga lägen gjorde han även sitt första mål i Hockeyallsvenskan. 

Det verkade först som att Oskarshamn tog ledningen i den första perioden – men målet dömdes snabbt bort på grund av spelare i målgården. Istället var det hemmalaget som fick måljubla efter tolv spelade minuter. Och det kom i en spelform som Leksand har haft mycket svårt med.

Det var nämligen i powerplay – som har varit lagets akilleshäl den här säsongen – som Emil Bemström skickade in pucken bakom Wictor Ragnewall i Oskarshamns målbur. Det var 18-åringens första fullträff i Hockeyallsvenskan – och resterande del av matchen stod talangen för flera fina aktioner.

KARLSSON GJORDE MÅL I ÖPPEN KASSE
Efter en mållös mittperiod klev Leksand ifrån till 2-0 efter att Anton Karlsson via sargen hittat fram till Mattias Ritola som inte gjorde något misstag i sitt avslut. Med ett distinkt dragskott skickade han in pucken i nätmaskorna.

Oskarshamn försökte att hitta vägar till en reducering – men Leksand kändes trygga bakåt och hade bra energi framåt. Med drygt fyra minuter kvar valde bortalaget att plocka ut sin målvakt för att kräma fram ett mål. Istället för mer nerv i matchen stängde Anton Karlsson tillställningen när han skrinnade sig helt fri och gjorde 3-0 i den tomma målburen framför en jublande hemmapublik.

TRÖSTMÅL EFTER MATCHSTRAFF
Oskarshamn fick in ett tröstmål i slutminuten efter att Leksands Tex Williamsson fått matchstraff för head-butting. Ludvig Elvenes noterades för målet efter att en spelare i bortalaget lyckats rädda kvar pucken i den offensiva zonen.

I och med segern befinner sig just nu Leksand i en positiv trend. 3-1-vinsten mot Oskarshamn var lagets tredje raka seger.