Josefine Jakobsen blev tvåmålsskytt.Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström

HV71 har det fortsatt svårt mot Djurgården. Under söndagen vann stockholmarna med 2-0 efter att Josefine Jakobsen hittat nätet två gånger om. 

Jönköpingslaget har det tungt just nu i SDHL. 0-2-förlusten i dag innebar att laget nu står på fyra raka torsk.
– Jag tycker de spelar med ett bra och tight försvarsspel. Vi har svårt att komma in och få in puckarna i de ytor som man kan mot andra lag. Det var svårt idag, säger Fanny Rask till Jnytt efter slutsignalen.

Desto roligare var det för Djurgården, som dock fick kämpa in i det sista för att ta hem segern. Först gjorde Josefine Jakobsen 1-0 i den första period i numerärt överläge – och sedan fick hon även dit sin andra puck för matchen när det återstod 30 sekunder kvar av matchen. Det var hennes elfte mål den här säsongen.
– Från start till mål så är det här den första matchen denna säsongen som jag tycker vi gör en stabil match i 60 minuter. En hel match utan några dalar, säger Roger Öhman till klubbens hemsida.

***

Matchen mellan Göteborg och Linköping slutade med en storseger för bortalaget med 9-0. Målskyttar var: Pernilla Winberg 2, Madelen Haug Hansen, Lara Stalder, Emelie Kruse Johansen, Ingrid Morset, Moa Wernblom, Nicoline Söndergaard Jensen och Denise Altmann. Segern innebär att LHC just nu toppar SDHL med 37 poäng.

***

Luleå besegrade AIK med 6-2. Josefine Hoegh Persson inledde målskyttet i matchen under den första perioden. Under mittperioden hittade Emma Nordin nätet vid två tillfällen. Även Michelle Karvinen fick dit pucken för sitt Luleå. Innan perioden var över fick AIK dit sin första puck genom Sara Hjalmarsson.

Men istället för att AIK kunde äta sig in i matchen gjorde Luleå både 5-1 och 6-1 genom Josefine Hoegh Persson och Jenni Hiirikoski. AIK fick dock sista ordet när Hjalmarsson skickade in sin andra fullträff för matchen med fem minuter kvar.

***

En stark tredjeperiod gav Modo segern med 3-0 mot SDE HF. Felizia Wikner-Zienkiewicz öppnade målskyttet efter 40 minuters spel. Därefter fyllde Annie Svedin och Alice Östensson på till 2-0 respektive 3-0.