• Publicerat 23 oktober, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Oscar Dansk.Foto: All Over Press

Plötsligt händer det. Få, eller ingen trodde att Oscar Dansk skulle spela i NHL den här säsongen. Men efter dubbla målvaktsskador fick den tidigare Rögle-målvakten chansen. I lördags natt hoppade han in och gjorde NHL-debut för sitt Vegas Golden Knights. I nästa match pekar allt på att svensken är klubbens förstaval.
– Det är något som du drömmer om. Att det är verklighet är surrealistiskt, säger Dansk till NHL:s hemsida

Både Marc-André Fleury och Malcolm Subban är skadade. Första och andremålvakten i Vegas Golden Knights är satta ur spel. Det har öppnat upp en jättemöjlighet för den svenska målvakten Oscar Dansk. Förra året spelade han i SHL med Rögle, och det var få, eller snarare ingen som trodde att han skulle ta en plats i NHL redan i år. Men i lördags fick 23-åringen göra sin debut i världens bästa liga. Dansk fick hoppa in när Subban gick sönder under pågående match mot St. Louis Blues. Han släppte in första skottet, men avslutade första NHL-matchen som vinnare i förlängningen.
– Jag har drömt om hur det en dag ska gå till, berättar Dansk för NHL:s hemsida.
– Det blev som det blev, och det var bra att få erfarenheten.

”DET ÄR EN ENORM ÄRA”

Men det lär inte stanna vid ett plötsligt inhopp. Fleury är borta på obestämd tid och Subban är borta i cirka fyra veckor med en underkroppsskada. Nu talar allt för att svensken är Vegas förstaval i nästa match mot Chicago på tisdag natt.
– Oscar kom in i lördags natt och gjorde några riktigt bra räddningar och spelade bra, säger Vegas huvudtränare Gerard Gallant.
– Det är sånt som händer. Skador är en del av spelet i NHL, och du låter näste spelare som står på tur få chansen.

Oscar Dansk är redo att anta utmaningen. För nhl.com berättar han att det även är möjligt att farsan är på läktaren i matchen mot Chicago.
– Det är en enorm ära. Det är något som du drömmer om. Att det är verklighet är surrealistiskt.