Axel Jonsson Fjällby är klar för en återkomst till Djurgården.
SHL

Junioren sköt sitt efterlängtade första SHL-mål: ”Fick tipset att blunda när jag får läge”

ANNONS

Han har skjutit och skjutit, men inte fått utdelning. På tisdagen var det slutligen dags för Axel Jonsson Fjällby att pricka dit sitt första SHL-mål. Med ett rykande skott sköt han Djurgården till seger mot Örebro.
– Jag fick ett tips av (Andreas) Engqvist att bara blunda när jag får läge och det var lite så jag gjorde nu, berättar Fjällby Jonsson efter 2–1-segern.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det har varit en jakt som har pågått hela hösten. Ända sedan Gustav Possler ”stal” Axel Jonsson Fjällbys första A-lagsmål i åttondelsfinalen mot Färjestad i våras har 19-åringen kommit allt närmare sin första fullträff.

I säsongens tolfte match – hans 36:e totalt i SHL – fick Jonsson Fjällby slutligen sin efterlängtade utdelning. När Djurgården slog Örebro med 2–1 på Hovet prickade han in segermålet. Och snyggt var det. Med ett rappt handledsskott hittade han krysset bakom Örebros finske keeper Eero Kilpeläinen.
– ”Jonte” (Jonathan Davidsson) visar bra spelsinne där när han spelar fram till mig. Jag får mycket tid på mig att skjuta, säger han till hockeysverige.se efter första SHL-målet.
– Det hade blivit lite av ett spöke. Det har varit en mental grej, vid varenda läge har jag hunnit tänka för mycket. Jag fick ett tips av (Andreas) Engqvist att bara blunda när jag får läge och det var lite så jag gjorde nu. Det var bara att ta i allt jag hade och skjuta. Jag hann inte sikta, utan bara nypa dit den.

FICK SJÄLVFÖRTROENDEBOOST AV UTTAGNINGEN I JUNIORKRONORNA

Någon riktigt bra målgest blev det emellertid inte.
– Nej, faktiskt inte. Jag såg först inte att pucken hade gått in, så jag trodde att jag hade missat. När jag hörde jublet var det en sådan jäkla lättnad. Det blev ingen ”celly” riktigt. Jag får ta det senare, säger han med ett stort leende.

På måndagen fick Axel Jonsson Fjällby beskedet att han hade kommit med i Juniorkronornas trupp till fyrnationsturneringen i Ryssland i början av november. Vänsterforwarden är högaktuell för JVM efter sin fina höst med Djurgården och sticker inte under stol med att uttagningen gav positiv effekt.
– För det första är man stolt och det är riktigt kul att åka i väg på de där grejerna. Sen tror jag också att det blev lite av en självförtroendeboost och det kände jag i dag, att jag hade bättre självförtroende. Sedan var ”Jonte” och ”Mackan” (Marcus Davidsson) himla bra i dag och då blir det en bra kedja.

Kedjan med bröderna Davidsson och Jonsson Fjällby har gått från klarhet till klarhet under hösten och har även fått se sin speltid öka. Assisterande tränaren Mikael ”Musse” Håkanson är imponerad.
– De har inte fått något, utan de har tagit mer istid. Det är jäkligt glädjande. De är extremt snabba därute och vill bidra varje dag. De kommer att bli grymma hockeyspelare om de fortsätter spela så här, säger Håkanson.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch