Adam Brodecki slog till med ett riktigt drömmål.
Växjö Lakers HC

Växjö vann toppmötet efter sagolikt lacrosse-mål: ”Ett riktigt konstmål”

När Växjö besegrade Färjestad med 3-1 bjöd Adam Brodecki på ett magiskt lacrosse-mål.
– De gör ett riktigt konstmål, sa Färjestads tränare Johan Penneborn till C More.

Färjestad rivstartade matchen med en fullträff efter endast en och en halv minut. Linus Persson fyllde på i ett anfall och pangade dit pucken med ett tungt direktskott som Viktor Fasth inte hade någon chans att nypa.

Efter ungefär tio minuters press jobbade sig Växjö in i matchen och fick till slut utdelning när det bara återstod en minut kvar av den första perioden. Andrew Calof höll sig framme och gjorde sitt femte mål för säsongen när han kvitterade till 1-1 i Löfbergs Arena.

MAGISKT MÅL AV ADAM BRODECKI: ”LIGGER I RYGGMÄRGEN”
Mittperioden bjöd på chanser åt båda hållen. Först stod Viktor Fasth för en svettig räddning när han fick dit benskyddet vid stolproten – och sedan prickade talangen Elias Pettersson in 2-1 med ett distinkt skott från slottet.
– Färjestad började matchen mycket starkare. Andra perioden skapar båda lagen bra målchanser. Vi har två raka torsk, vi har sagt att vi måste bli ett jobbigare lag att möta, sa målskytten Pettersson i periodpausen.

I den tredje perioden bjöds publiken i Karlstad på en riktig delikatess när Adam Brodecki gjorde ett lacrosse-mål. Fullträffen fick även delar av hemmapubliken att applådera över den snygga prestationen.
– Jag kände att jag fick tid där. Jag har gjort sådana mål under juniortiden. Det ligger lite i ryggmärgen, sa Brodecki.
– Det är inte så ofta de jublar åt bortalaget, så det var kul.