Craig Schira.

LHC fick Rögle att lida igen: ”Räcker med att blåsa på korthuset så faller det sönder”

0–6 i Ängelholm senast. Den här gången stannade Linköpings segersiffror mot Rögle vid 4–2, men det var en förstaperiod som påminde om varför skåningarna är fastnaglade i botten av tabellen.
– Det räcker med att blåsa på korthuset så faller det sönder, säger Rögles veteran Daniel Widing till C More.

Rögle kom ut fyllda av revanschlusta efter tisdagens förnedrande 0–6-förlust mot Linköping på hemmais. Men trots att Bryan Lerg gav dem ett tidigt ledningsmål i mötet i Saab Arena blev det ännu en jobbig SHL-kväll för Rögle.

Tre LHC-mål inom loppet av fyra minuter dödade nämligen gästernas förhoppningar om revansch. Startande målvaktsvärvningen Justin Pogge byttes ut efter att Anton Karlsson, Andrew Gordon och Daniel Olsson Trkulja skjutit LHC till en 3–1-ledning.

Ludvig Rensfeldt reducerade tidigt i andra perioden, men när Ken Andre Olimb satte 4–2 i powerplay bakom inbytte Emil Kruse senare i samma period var det kört.

Rögle är nu jumbo i tabellen på sämre målskillnad än Mora. Linköping är åtta på samma poäng som sjuan Malmö och sexan Örebro.