TOPPLAG. Djurgården befäste sin tredjeplats på fredagskvällen.
Skellefteå AIK

”Skellefteå har plockat fram bra känslor ur oss”

ANNONS

För sjunde gången i rad gick Djurgården segrande ur en batalj med Skellefteå på Hovet. och det var en synnerligen jämn och grinig tillställning de båda lagen bjöd på.
– Skellefteå har plockat fram bra spel och bra känslor ur oss, säger Djurgårdens back Marcus Högström till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Djurgården befäste tredjeplatsen i SHL på fredagskvällen. 2–1 mot Skellefteå innebar lagets sjunde raka seger mot västerbottningarna hemma på Hovet. Och detta i en grinig affär som innehöll en hel del ilskna efterslängar och verbala jabbar.
– Det är roliga matcher, jäkligt roliga matcher. Det har varit så här nästan varje gång de har kommit hit. De har plockat fram bra spel och bra känslor ur oss, säger Djurgårdens back Marcus Högström.

Djurgården hade 2–0 efter första perioden sedan Gustav Possler överlistat Gustaf Lindvall i Skellefteås kasse tidigt och där Patrik Lundh spätt på till 2–0 i powerplay. Det var Djurgårdens blott tredje mål i numerärt övertag den här säsongen.
– Men vi vinner matcher och det är det vi fokuserar mest på. Kan vi spetsa till det under säsongens gång blir det nog bra, säger Högström om PP-spelet som inte varit lagets adelsmärke den här säsongen.

”FÖLL BORT AV EN OKÄND ORSAK”

Högström själv har snittat mest speltid av alla utespelare i SHL den här säsongen. Inför matchen låg han på drygt 27 minuter per match. Men mot Skellefteå fastnade han på 20.36.
– Jag föll bort i slutet av en okänd orsak, så där försvann lite istid. Men jag tänker aldrig på hur många minuter och sekunder jag gör, säger Högström som hävdar att han mår bra och inte är skadad.

 

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson förklarade toppbackens sjunkande speltid med att han tyckte att de andra backarna spelade bra i dag. Plus att man möter Skellefteå igen om mindre än 24 timmar uppe i Västerbotten.

”TROR PUBLIKEN GILLAR DEN HÄR TYPEN AV HOCKEY”

Skellefteå fick ett tröstmål från Joakim Lindström i den andra perioden. Men mer lyckades man inte få fram.
–  Det var ingen rolig start från vår sida i alla fall. Jag vet inte var vi var, om vi satt kvar i en buss eller på flyget. Det var under all kritik, säger tränaren Stefan Klockare.
– Sedan tycker jag att vi gör match av det i andra perioden där vi kommer in och får fast pucken i anfallszon och skapar en hel del tryck. Tredje är mer kamp än skönspel, men det är en hög intensitet.
– Det är en hög intensitet på matchen, mycket närkamper och även om det inte blir så många mål tror jag att publiken gillar den här typen av hockey.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch