Dick Axelsson sköt två nya mål mot Brynäs.

Dicks nya show i Karlstad

Målvakten Linus Fernström fick ingen drömstart i Brynäs. Istället var det Dick Axelsson som bjöd på show i Karlstad. Forwarden sköt båda målen när Färjestad vann med 2-1.

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var välfyllt i Löfbergs Arena i Karlstad när Brynäs kom på besök under lördagen. Andra matchen mellan FBK och Brynäs på tre dagar. I torsdags vann Färjestad med 4-1 mot Gävle-laget på bortais. En trend som höll i sig även i dagens match.

Innan nedsläpp hyllades Per Åslund för sina 500 matcher i Färjestad. Två SM-guld har han vunnit med klubben. FBK fortsatte även att stötta Oliver Mattsson. Det är tidigare FBK-spelaren Jesper Mattssons son som drabbats av den svåra sjukdomen aplastik anemi. Johan Ryno skickade en hälsning och uppmanade till att stödja Tobiasregistret. Dagen till ära gjorde dessutom Färjestads ordinarie lagkapten, Alexander Johansson, sin första match för säsongen.

”MYCKET KÄNSLOR”

När matchen var igång var det mellan två lag som visade mycket känslor. Hemmalaget förde spelet men Brynäs försvarade sig på ett bra sätt. Linus Fernström gjorde sin första match för klubben, och gjorde en bra första period. Klubben hoppas att 30-åringen är lösningen på den målvaktskris som uppstått. 11-5 i skott efter en period, men matchen mållös.
– Mycket känslor, sammanfattades period ett av Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist i C More.

NYA SHOW AV DICK AXELSSON

I andra perioden skulle Dick Axelsson inleda kvällens show. Forwarden gjorde 1-0 till hemmalaget, och Fernström släppte in sitt första mål i Brynäs-tröjan. Det var dessutom fortsatt irriterat på isen och utvisningarna fortsatte att dugga tätt. 22-10 i skott efter två perioder visade dock på ett rejält övertag för FBK.

Dick Axelssons show fortsatte i tredje. Men först skulle Brynäs kvittera matchen. Daniel Mannberg överlistade mycket duktiga Lars Haugen i Färjestads mål. Då var ställningen 1-1 med 17 minuter kvar att spela, och matchen stod och vägde.

Då klev han fram igen. 30-åringen som värvats för att göra just mål. Axelsson skickade in sitt nionde mål för säsongen när han satte viktiga 2-1. Direkt från utvisningsbåset bjöd FBK på ett riktigt klassmål när Rasmus Asplund och Axelsson kom två mot en. Ett mål som också blev matchavgörande. Brynäs försökte på slutet men hemmalaget kunde effektivt försvara sin ledning.