171028 Fršlundas Jesper Emanuelsson jublar med lagkamrater efter 2-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Fršlunda och Linkšping den 28 oktober 2017 i Gšteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRN / Cop 89 …

Efter tunga tiden – Frölunda studsade tillbaka

Det var två lag med olika formkurvor som möttes i Göteborg under lördagseftermiddagen. Frölunda kunde bryta sin negativa trend när de besegrade Linköping med 4-0.

Att det var hemmalaget som hade två raka förluster och bortalaget två raka vinster märktes sannerligen inte i den första perioden i Scandinavium där det stundtals såg ut som att Frölunda spelade powerplay, även fast det var lika numerär på banan.
— Vi skvätter lite puckar i fel områden, sa Linköpings Mathis Olimb till C More i pausen mellan den första och andra perioden.

Fullt logiskt stod det också 2-0 till Frölunda efter 20 minuter. Det var Lias Andersson som spelade fram Victor Olofsson som bombade in ledningsmålet. Hans sjätte för säsongen.
Andra målet gjordes av 18-åringen Jesper Emanuelsson som i sin tredje SHL-match fick göra sitt första mål i ligan.
— Vi jobbar fast den, sen får vi en gratispuck i mitten och jag försöker bara lyfta in den i krysset, förklarade den unge målskytten sin första balja.

BYTTE MÅLVAKT

Linköpings tränare Dan Tangnes eftersökte större kaxighet från sitt lag.
— Vi måste ha ännu större deltagande på händer och fötter, sa han inför den andra perioden.
Det fick han inte se. Först fick Ryan Lasch i powerplay stå och sikta in sig i tid och evighet innan han sköt in 3-0 och bara sekunder senare tog Simon Hjalmarsson tillvara på en målvaktsretur och satte 4-0. Hjalmarssons första mål för säsongen.

Målet renderade i ett målvaktsbyte. Jonas Gustavsson fick lämna plats åt Jacob Johansson. Bytet lyfte inte Linköping nämnvärt utan Frölunda hade full kontroll på händelserna i den andra perioden.

Trots överläget efterlyste Frölundatränaren Roger Rönnberg en bättre tredjeperiod än den andra från sitt manskap. Men göteborgarna behövde inte vara oroliga. De städade av den tredje perioden på bästa sätt, hjälpta av att ett blekt bortalag drog på sig onödiga utvisningar.

På de två senaste matcherna har Frölunda släppt in elva mål. Idag var målvakten Johan Mattsson tillbaka och höll nollan.