• Publicerat 31 oktober, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Andreas Ljunggren.Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

I fjol klev Niklas Rubin in och stal showen mellan Tingsryds stolpar. Nu får succémålvakten konkurrens av en annan målvakt handplockad från Hockeyettan, Andreas Ljunggren. I kväll plockade 22-åringen sin första allsvenska seger.

Niklas Rubin var en av Hockeyallsvenskans stora utropstecken förra säsongen och har fortsatt att vara det i år. Tingsryd hämtade 21-åringen från Varberg och han tackade för förtroendet genom att stoppa 93,9 procent av puckarna i fjol.

Den här säsongen har Rubin varit fortsatt stabil och hjälpt Tingsryd mot toppen av tabellen. Bakom honom finns en annan intressant keeper med Hockeyettan-bakgrund i Andreas Ljunggren, som vaktade kassen för Hanhals i fjol.

FÖRSTA MÅLET FÖR BACKTALANGEN

I kvällens möte med Almtuna plockade 22-åringen från Borås karriärens första allsvenska seger. Det blev 23 räddningar av Andreas Ljunggren när Taif vann med 4–1 i Gränbyhallen.

Smålänningarnas mål gjordes av Daniel Öhrn, Mats Fröshaug, Mikael Frycklund och Hannes Johansson. Öhrn och Frycklund bidrog med varsin assist också.

Almtunas tröstmål svarade backen Jacob Ragnarsson för, 18-åringens första i Hockeyallsvenskan.