• Publicerat 2 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jakob Lilja och Nick Sörensen.Foto: Bildbyrån/Josefine Loftenius

Inte riktigt bra spelmässigt, men med bättre effektivitet än Brynäs. Linköping krigade sig till en viktig trepoängare hemma i Saab Arena i kväll.
– Det är det här jag har saknat under säsongen, säger matchvinnare och kaptenen Niklas Persson till C More efter 3–1.

Det återstod bara 14 sekunder av den första perioden när Linköpings ledningspuck seglade in. Jakob Lilja kastade in en chanspuck från vänsterkanten som lobbades förbi Linus Fernström och ramlade in i bortre krysset.

Medvetet? Nja…
– Jag kom med lite dålig tajming på kanten. Sedan såg jag att Nick (Sörensen) stack på mål, så jag försökte bara få in den så att den skulle stanna där eller att han skulle få den. Det var ganska tur. Den studsade rätt och det var skönt, säger målskytten till C More.

Efter en mållös andra period fick LHC utdelning i powerplay i den tredje. Lagkaptenen Niklas Persson fick klubban på ett skott från Chad Billins och förbi Fernström. Det målet visade sig bli matchvinnande. Brynäs fick in en reducering genom Juuso Ikonen innan Lilja fastställde slutresultatet 3–1 i tom kasse.

JONAS GUSTAVSSON STUDSADE TILLBAKA

Linköping gjorde inte någon toppmatch spelmässigt, men lyckades visa resistens i de avgörande lägena. Det var nyckeln till tre poäng.
– Det är det här jag har saknat under säsongen, att vi har stridit oss till segrarna och gjort det lilla extra att lägga in skotten på mål och kriga framför kassen, säger Niklas Persson var LHC vunnit fyra av de sex senaste matcherna.

Nick Sörensen hade två assist för LHC medan Jonas Gustavsson i kassen svarade för en utmärkt insats och motade 30 skott. Detta efter att ha blivit utbytt i sina två senaste matcher. Först på grund av sjukdomskänning och mot Frölunda senast för att ha släppt in fyra mål på en dryg period.

För Brynäs är det fortsatt tungt i SHL. Efter kvällens förlust är man nästjumbo i tabellen med endast Rögle bakom sig.