Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård
Skellefteå AIK

Oscar Möller om Skellefteås superkedja: ”Vi jobbar hårt med varandra”

ANNONS

Efter ett jämnt möte i Scandinavium stod Skellefteå som segrare mot rivalerna Frölunda. Och som så många gånger förr spelade förstakedjan en stor roll i avgörandet. En förstakedja som vi högst troligt kommer att se mer av under nästa veckas Karjala Tournament.
– En värdemätare för hur man står sig som kedja, säger Oscar Möller till hockeysverige.se efter vinsten.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Första perioden blev mållös och precis sådär böljande och tajt som en match mellan Frölunda och Skellefteå kan vara. Det var inte förrän i andra perioden som Skellefteå-nollan spräcktes, med Oscar Möller som målskytt från blålinjen.
– Vi hade pratat ihop oss lite innan tekningen och så fick vi ett bra platsskifte. Det var jätteskönt, såklart, säger Stockholmssonen.

Trots många vassa målchanser och ett återkommande tryck i motståndarnas zon blev det endast två mål för norrlänningarna – vilket räckte för att vinna den tajta matchen.
– Det är en bra genomförd bortamatch av oss. Vi gör bra saker i alla aspekter av spelet och taktiska delar. Offensivt och defensivt. Det är ett litet styrkebesked.

De båda lagen har mötts två gånger på två veckor, och i våras gick de en lång och het slutspelsserie mot varandra innan Skellefteås säsong tog slut. Det har vuxit fram en intensiv rivalitet mellan dem, som syntes i form av heta diskussioner och gruff vid flera tillfällen under kvällen.
– Vi är två lag som känner varandra ganska väl. Det är ganska många spelare från båda lagen som är kvar sedan förra året. Så det är klart det känns lite extra. Och det är oftast tajta matcher. Det är två bra hockeylag, säger Oscar.

”DET ÄR EN MOROT OCH EN HÖJDPUNKT”

Den 28-årige forwarden blev i veckan uttagen till Tre Kronors trupp till Karjala Tournament i Örebro och Helsingfors. Även hans två kedjekompisar Pär Lindholm och Joakim Lindström fanns med bland de uttagna. Och för Oscar blir det första landslagsmatcherna sedan säsongen 2015/16.
– Det känns jättekul såklart. Det är en värdemätare varje gång man får spela med Tre Kronor och spela mot de absolut bästa som finns tillgängliga i världen. Det är en morot och en höjdpunkt.

Skellefteås förstakedja med Lindholm, Lindström och Möller har stått för 45 poäng de första 15 SHL-matcherna och Oscar förklarar att de alla tre pratar tillsammans på daglig basis om hur de kan bli bättre.
– Vi vill inte sluta spela. Vi vill spela anfallsspel, men inte på bekostnad av det defensiva. Vi vill göra ett ordentligt bra jobb i egen zon för att sen ta sig till anfallszon, så vill vi spela.
– Vi jobbar hårt med varandra, både Jocke och Pär är två killar som är otroligt starka på pucken, och jag försöker vara det också med mitt spel.

Under kvällens sändning i C More var förbundskapten Rickard Grönborg försiktigt positiv till att behålla den framgångsrika kedjan under landslagsmatcherna.

Hur skulle det vara att få spela ihop även där?
– Det skulle vara jättekul. Det blir en liten värdemätare för hur man står sig som kedja.

Pär Lindholm debuterade i Tre Kronor-tröjan i våras, Oscar Möller hoppade över landslagsspel på grund av familjeskäl och Joakim tackade nej till landslagsspel under förra säsongen. Det är med andra ord tre spelare med motivation och sug efter landslagsspel som går in i turneringen.
– Pär är ju ganska färsk och Jocke har inte varit med på ett tag men han har varit med förut. Och det var ett tag sedan jag var med också. Så jag tror att vi alla tre är inspirerade.

Matchen då? Frölunda kvitterade till 1–1 via Adam Almqvist, bara några sekunder in i den tredje perioden. Men Skellefteå fick utdelning i powerplay och avgjorde matchen genom Pär Lindholm. Matchen slutade 2–1 till gästerna som i och med det klättrar om Frölunda i tabellen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL