Jonathan Dahlén i en frambrytning.Foto: Bildbyrån

Ikväll gjorde han sin åttonde match sedan hemkomsten från Nordamerika. På andra sidan stod toppkonkurrenten Pantern – då passade Jonathan Dahlén på att avgöra med sitt femte mål för säsongen.

Erik Karlsson gav hemmalaget Timrå ledningen i slutet av den andra perioden. I den andra turades lagen åt att göra mål genom Martin Janohls, Lukas Enqvist och Kim Johansson. Eftersom slutperioden blev mållös innebar det förlängning och där kunde Jonathan Dahlén kliva fram och avgöra efter 2:12 spelade.

Målet innebar poäng nummer nio för supertalangen sedan hemkomsten från Vancouver.

OSKARSHAMN NY TVÅA

Timrå är fortsatt i topp, men IK Pantern åkte ner till en tredje plats i tabellen eftersom den nya tvåan Oskarshamn på hemmaplan kunde ta två poäng av Vita Hästen. Lucas Elvenes avgjorde 20 sekunder in i förlängningsspelet där. Han hade dessutom en assist under ordinarie tid.

Södertälje slog Tingsryd på bortaplan med 2-5. I SSK blev Fredric Weigel stor segerorganisatör med tre assist. Bortalaget visade att de är att räkna med efter tränarbytet från Mats Waltin till Ulf Lundberg. Trots förlust senast mot Leksand studsade de tillbaka och vann.

Vann borta gjorde också Modo. Mot Västervik skrevs segersiffrorna till 0-4 och tre av bortalagets mål gjordes av 19-åringen Tim Wahlgren.