171103 DjurgŒrdens Jonathan Davidsson gšr 2-0-mŒlet under ishockeymatchen i SHL mellan DjurgŒrden och FŠrjestad den 3 november 2017 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BildbyrŒn / 135906 …

Sänkte serieledarna: ”Det blir nog lite Playstation”

Mötet Djurgården-Färjestad på Hovet målades innan matchen upp som stekhett. En stekhet historia blev det också och anrättningen kryddades av en glödande matchhjälte vid namn Jonathan Davidsson som gjorde två mål i 3-1-segern för hemmalaget.

Hovet kokade när det var dags för nedsläpp i den första matchen av två denna helg mellan Djurgården och Färjestad. Hemmalaget drog nytta av hettan direkt och redan efter 41 sekunder hade Lukas Vejdemo förpassat pucken bakom Färjestads Stefan Stéen.

Bara några minuter senare kom bröderna Marcus och Jonathan Davidsson i en spelvändning. Storebror Jonathan fick äran att avsluta och ställningen var 2-0. Djurgården var det klart bättre laget i den första perioden och malde ner sina motståndare från Värmland. De tacklades och satte press.
— Det är fullsatt idag och man kan inte göra så mycket annat än att trumma på och köra rätt in i kaklet idag, sa Jonathan Davidsson till C More i pausen.

Davidsson lagkamrat René Bourque inledde matchen med en saftig tackling på en motståndare och det angav tonen för hela den första perioden.
— Det är bara ta efter, det är enkelt då, sa Jonathan Davidsson.
– – Vi är alldeles för duttiga bakifrån. Börjar vi enkelt bakifrån så kommer vi lyfta i andra perioden,.sa Färjestads Sebastian Erixon.

FÄRJESTAD KOM TILLBAKA

Färjestad spelade upp sig i andra och efter 4:19 tog Dick Axelsson tillvara på en lös studspuck som han skickade in bakom Djurgårdens målvakt Joacim Eriksson.
Bortalaget var som ett helt annat lag i mittenakten och hade ett enormt tryck i sitt powerplay i mitten av matchen där Djurgården hade ytterst svårt att freda sig.

Djurgården skulle dock gå segrande ur den här striden. Först blev Jonathan Davidsson utvisad. Men direkt när han kom in från avtjänat straff jobbade han till sig ett läge som resulterade.
— Jag tänkte redan i utvisningsbåset att ”de lär vara trötta”, berättade spelaren som var matchens gigant efteråt.
— Det är fantastiskt kul att spela hockey. Jag hade ett par lägen, jag är lite missnöjd att jag inte hängde någon i andra, fortsatte han.

Imorgon är det dags för returmöte mellan lagen i Karlstad. För Jonathan Davidsson blir det nog lite ”Call of Duty” som uppladdning.
— Det blir nog lite Playstation, låter han berätta.