Dominik Bokk.
Växjö Lakers HC

Växjö ny serieledare: ”Ribban för om man vill vara ett topplag eller mittenlag”

Hemmalaget Rögle spelade bra, men misstagen blev kostsamma och Växjö kunde få med sig samtliga tre poäng. Detta efter att matchen i Lindab Arena slutat 3-4.

Som i så många matcher tidigare denna säsongen inledde jumbon Rögle matchen bra. Men efter närmare fem minuter av den första perioden försvann hemmalagets försvar och Adam Brodecki fick friläge och kunde sätta dit pucken bakom Justin Pogge.

För ett tag sedan blev det klart att backen Noah Welch återvänder till klubben han vann guld med 2015. Idag debuterade han för Växjö och efter nio minuter klippte han till en puck som letade sig in i nätmaskorna.

FLISORNA RÖK

Men Rögle skulle inte låta sig nedslås. Direkt på tekning efter Växjös 0-2 reducerade Bryan Lerg.
Lite senare i perioden fick Växjö chansen att spela i numerärt överläge och då dröjde det inte länge förrän Elias Pettersson, med ett distinkt direktskott, smackade in 1-3 på en finfin passning från Robert Rosén.
— Jag försöker bara göra det bra i varje match och varje byte. Just nu flyter det på bra, konstaterade den poänghete SHL-rookien i pausintervjun med C More.
Efter Petterssons mål byttes Justin Pogge ut mot Emil Kruse. Pogge var så förbaskad så han slog av sin klubba mot sargkanten så flisorna rök.

Elias Pettersson var dock lite missnöjd med sitt lags spel i den fösta perioden.
— Det blev ett tvåminutersbyte för oss direkt i försvarszon. Rögle vinner den här perioden klart spelmässigt, sa han.
— De brukar säga att motivation slår klass, men i den här perioden var det inte så, sa en besviken Röglespelare i Daniel Widing som berättade att det var misstagen som kostade dem underläget.
— Det går inte i SHL, vi får betala direkt för det.

BOKK AVGJORDE

Den andra perioden såg ut att bli mållös. Men med 20 sekunder kvar vände hemmalaget på spelet och Juhamatti Aaltonen kunde reducera. I momentet innan hade Joel Persson träffat stolpen.

I den tredje perioden kunde tyske junioren Dominik Bokk sätta dit 2-4 efter en fin soloprestation, hans första SHL-mål i karriären, och då såg matchen för hemmalaget körd ut. Men med minuter kvar fick de chansen i spel sex mot tre. Filip Karlsson kunde reducera, men närmare än så kom inte Rögle.

I och med segern gick Växjö upp i serieledning. Trots att de inte spelade på topp ikväll vann de.
— Det är någonstans den här ribban för om man vill vara ett topplag eller mittenlag, kommenterade Växjös tränare Sam Hallam det faktum att de vann utan att spela bra.