• Publicerat 4 november, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Foto: BILDBYRÅN

Almtuna hade fyra raka förluster inför bortamötet med AIK. Då visade laget moral och tog en mycket viktig seger. Arvid Ljung var utmärkt i gästernas mål och räddade 34 skott. 

Det var två förlusttyngda lag som möttes på Hovet under lördagen. AIK hade två raka förluster och Almtuna hade fyra raka nederlag bakom sig. Något lag skulle vända den negativa trenden och det var bortalaget som tog den möjligheten.

Almtuna rivstartade i första perioden och gjorde 1-0 genom Victor Rollin-Carlsson. 2-0 kom några minuter senare när Luke Pither slog till. Jakob Ragnarsson hade assist på båda målen.

Andra perioden blev mållös och i tredje fick AIK fortsätta att jaga för att komma ikapp. Lagkapten Christian Sandberg klev fram och satte reduceringen till 1-2 i spel fem mot tre. Hemmalaget hade vittring på poäng. Men Arvid Ljung i Almtuna-målet stod för en grym insats och släppte inte in fler puckar den här dagen. Totalt räddade han 34 skott när Almtuna vann med 2-1.