• Publicerat 4 november, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Färjestad besegrade Djurgården med 2-1. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN

FBK tog revansch på Djurgården under lördagen. Karlstad-laget studsade tillbaka efter förlusten på Hovet igår och vann med 2-1. 
– Vilken jävla inramning, sa Färjestads målvakt Stefan Steen till C More efter segern. 

Andra matchen på två dagarna mellan Färjestad och Djurgården. Stor rivalitet mellan lagen och det var återigen en tätt match när lagen möttes i Karlstad.

Igår var det Djurgården som började bäst men idag tog FBK tag i taktpinnen och gjorde även första målet. Med många skador på backsidan fick andra kliva fram i Färjestad. Jens Westin sköt 1-0 för hemmalaget i mitten på den första perioden. Ett klart bättre FBK hade bud på mer men Adam Reideborn i bortamålet stod återigen för en stormatch. Totalt räddade han 29 skott.

C More-experten Petter Rönnqvist var mycket imponerad av Färjestads offensiv efter tjugo minuter.
– Det är som ballerinor där ute på isen, sa han i C More om hemmalagets skicklighet i anfallszon.

”DET VAR TUFFT IDAG”

Det dröjde till tredje perioden innan vi skulle få se fler mål i matchen. Djurgården hade sina chanser, främst i powerplay. Men laget fick ingen utdelning och då slog Dick Axelsson till med sitt elfte mål för säsongen. 2-0 var ett faktum för FBK och DIF orkade aldrig ta sig tillbaka från den uppförsbacken.

Calle Ridderwall reducerade visserligen till 1-2 med 22 sekunder kvar att spela och gav lite hopp. Bortalaget plockade även ut målvakten Adam Reideborn på slutet men kom aldrig ikapp. FBK vann med 2-1 och studsade tillbaka efter förlusten igår mot samma lag.
– Det var tufft idag faktiskt. Det var tuffare idag än vad det har varit på länge för mig. Första perioden riktigt svettig men som tur var hade jag bra hjälp på returerna som kom. Försvarsmässigt spelar vi ok fast vi inte riktigt var där med pucken som vi vill vara, sa Redieborn till C More efter matchen, och konstaterade besviket.
– Vi vet att vi inte var där idag som vi brukade.

”VILKEN JÄVLA INRAMNING”

FBK:s Stefan Steen fick även han revansch efter förlusten igår. Målvakten släppte bara en puck förbi sig och räddade totalt 16 skott. Steen hade dock inga problem att ladda om efter den tuffa matchen igår på Hovet.
– Mentalt är det inga problem om du kollar runt här. Vilken jävla inramning och det var samma igår, så det var inga bekymmer. Det var mer att kroppen skulle hålla och svara, sa Steen till C More.
– Alla matcher blir svåra på sitt sätt, men vi lyckades klara av den här så det var gött.