Leksand vann mot Västervik.
Nyheter

Leksands segertåg fortsätter – sjätte raka vinsten mot Björklöven

Leksand går som tåget. Frågan är om det räcker till ett återtåg? Hur som helst tog laget sjätte raka segern under lördagskvällen. I en tät match besegrades Björklöven med 2-1 efter straffar.

Leksand mot Björklöven brukar bli sevärda matcher. 7650 personer hade bänkat sig i en utsåld Tegera Arena. Publiken blev nog heller inte besvikna, åtminstone inte hemmafansen.

Efter en blytung start på säsongen har Leksand varvat upp ordentligt. Nya tränaren Leif Carlsson tog sin femte raka raka seger sedan han tog över dala-klubben. Totalt har Leksand sex raka segrar, även om kvällens vinst satt riktigt långt inne.

ALEX FRIESEN STRAFFADE BJÖRKLÖVEN

Emil Bemström gjorde visserligen 1-0 för hemmalaget i mitten på andra. Men Leksand lyckades aldrig döda matchen utan Björklöven kom tillbaka. Jakob Stenqvist kvitterade till 1-1 med mindre än tre minuter kvar av tredje perioden. Förlängningen slutade utan mål och på straffarna var hemmalaget starkast. Alex Friesen blev matchjälte när han fixade segern (2-1) och två nya poäng för Leksand.
– Det var en tuff match. Det hade varit skönt att ta tre poäng, sa Friesen till C More efter matchen.
– Men skönt att vi lyckades vinna.

Leksand är nu uppe på en fjärde plats i tabellen på 24 poäng. Men precis som matchen är det en tät tabell. Björklöven är på nionde plats, men har bara två poäng färre än dagens motståndare.

Leksands IF är ute på ett segertåg, men räcker det för ett återtåg?