• Publicerat 5 november, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
LHC besegrade Karlskrona med 5-2. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Linköping verkar vara på gång i SHL. Idag kom andra raka segern när Karlskrona besegrades med 5-2 på hemmaplan. En vinst där bröderna Olimb var högst delaktiga. 
– Vi jobbar hårt och så är vi effektiva när vi får lägen, sa Ken Andre till C More efter segern. 

På söndagen tog Linköping en ny seger. På hemmaplan besegrades Karlskrona med klara 5-2. Det var en kväll när bröderna Olimb briljerade. Mathis Olimb sköt två mål och hade dessutom en assist. Brorsan Ken Andre stod för tre målgivande passningar.
– Det är inte så mycket skönlir. Vi jobbar hårt och så är vi effektiva när vi får lägen, sa han till C More efter matchen.

Hela kedjan, där även Daniel Trkulja-Olsson ingår, verkar ha hittat bra kemi.
– Alla tre är riktigt bra spelare. Vi tre tänker lite på samma sätt och alla vet att man måste jobba hårt. Det är första prio, sedan kommer det andra.

”VI HAR PRATAT MYCKET OM DEFENSIVEN”

LHC har haft fokus på försvarsspelet den senaste tiden, något som verkar ha gett resultat. Laget har nu vunnit fyra av de fem senaste matcherna.
– Vi har pratat mycket om defensiven den senaste veckan och den tycker jag är bra.
– Sedan tycker kanske att vi kan skapa lite mer framåt, men vi har haft fokus på defensiven och det har vi gjort bra nu de senaste matcherna.

För Karlskrona är läget desto tråkigare. Laget har spelat sju bortamatcher på den här säsongen och förlorat samtliga. Endast en poäng har man tagit på bortais och målskillnaden är 27 insläppta och nio mål framåt.