Lucas Carlsson (vänster) och David Kase.
SHL

Efter knätacklingen – Brynässpelaren stängs av: ”Tacklingen är vårdslös”

ANNONS

Brynäs får klara sig utan Lucas Carlsson under en längre period. Under söndagen kom disciplinnämndens beslut att backen stängs i totalt tre matcher. 
– Lucas Carlsson gjort sig skyldig till en knätackling genom att medvetet sätta ut knät och tackla motståndaren. Tacklingen är vårdslös och skada uppstår, skriver svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Det var i gårdagens match mellan Brynäs och Mora som händelsen inträffade. I den andra perioden tacklade Lucas Carlsson Moras David Kase, som också blev skadad. Carlsson blev anmäld till disciplinnämnden och idag kom beslutet.
– Nämnden finner det utrett att Lucas Carlsson gjort sig skyldig till en knätackling genom att medvetet sätta ut knät och tackla motståndaren.
– Tacklingen är vårdslös och skada uppstår. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara tre matcher, skriver nämnden i ett pressmeddelande.

Det betyder att Brynäs får klara sig utan Carlsson i totalt tre matcher, varav två i SHL och en i CHL. Den 20-åriga backen ska dessutom betala böter på 5000 kronor. Avstängningen löper från och med den 5 november till och med den 16 november 2017.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games