Jacob Blomqvist

Brynäs till kvartsfinal efter jättedrama – och fyra matchstraff i Mannheim

Det satt riktigt långt inne, men Brynäs tog sig vidare i Champions Hockey League. Efter två sena mål vann man mot Mannheim med 2-1. Men det kostade en skada på Daniel Paille.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Efter att den gamle 65-poängsmannen från San José Sharks, Devin Setoguchi, gett Mannheim ledningen redan efter en dryg minuts spel var det förlängningsläge i åttondelsfinalen mot Brynäs. Det var något som stod sig tills det bara återstod ett par minuter av matchen.

Då fick Brynäs spela fem mot tre efter ett par onödiga utvisningar från Mannheim – och målet kom per omgående. Direkt på tekning tog Kevin Clark pucken och spelade fram lagkaptenen Jacob Blomqvist, som sköt Brynäs till kvartsfinal via sitt 1-1-mål. Sedermera kom också 2-1 från Linus Ölund.

Men matchen fick ändå en bitter eftersmak. Mannheimspelarna blev rejält irriterade under slutminuterna och drog på sig tre matchstraff. Först var det NHL-veteranen Mark Stuart som kastade handskarna mot Simon Bertilsson och åkte på 5+20.

Sen var det Thomas Larkin som åkte på 5+20 för interference efter vad som nästan kan beskrivas som ett överfall på Daniel Paille. Paille blev liggande på isen under en lång tid innan han hjälptes av isen. Larkin åkte i samma veva på 5+20 för roughing.

Och på slutsignal var det Nikolai Goc’s tur att åka på ett matchstraff. Han tacklade en Brynässpelare mot huvudet och säkrade Mannheims fjärde matchstraff under matchens sista 144 sekunder.