Johan Matsson var en av få Frölundaiter som kunde lämna isen med hedern i behåll.

Mästarnas CHL-svit tog slut – överraskande utslagna efter övertid: ”Bedrövligt”

Det blir inte en tredje raka Champions Hockey League-titel för Frölunda. Trots fördel inför returmötet med Liberec fick göteborgarna se sig utslagna efter förlängning i Frölundaborg.
– Fan synd att vi inte kan sy ihop det här och vinna den här matchen, säger en besviken Joel Lundqvist till TV3 Sport efter 4–6-förlusten.

De hade 3–2 att gå på från bortamötet med tjeckiska Liberec. Till en början såg det också ut som om Frölunda skulle göra processen kort med sina motståndare. 10–0 i skott efter tio minuters spel och ett tidigt 1–0-mål genom Pontus Widerström.

Men precis som i SHL lyste försvarsproblemen igenom för de två senaste säsongernas CHL-mästare. För trots att man spelmässig kontroll på händelserna läckte det betänkligt bakåt.

I den tredje perioden gick gästerna från 1–2 till 3–2 och tvingade Frölunda på offensiven. Carl Grundström satte 3–3 och Ryan Lasch såg ut att ordna avancemang när han kvitterade till 4–4 med drygt fem minuter kvar att spela. Men bara 50 sekunder före slutet fick slovaken Martin Bakos in 5–4 till Liberec, vilket innebar 7–7 totalt och förlängning. Där klev Michal Bulíř fram och gjorde slut på Frölundas CHL-säsong.

”DET SPEGLAR VÅR SÄSONG”

– Bedrövligt. Fan synd att vi inte kan sy ihop det här och vinna den här matchen. Det känns surt, sade en sammanbiten Joel Lundqvist till TV3 Sport efter matchen.
– Det speglar vår säsong så här långt. Vi sliter för våra mål och sedan smäller det direkt bakåt. Det symboliserar vår säsong.

Just försvarsspelet är ett problem för Frölunda just nu.
– Över lag har vi varit för dåliga vid ytan framför mål och vi släpper sex mål i dag… Det är inte så bra, konstaterar Lundqvist.

Liberec ställs nu mot schweiziska svensklaget Zürich, med bland andra Robert Nilsson och Fredrik Pettersson i laget, i kvartsfinalspelet.