• Publicerat 7 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Owen Tippett.Foto: Joel Auerbach/Getty Images

Han valdes som tionde spelare av Florida Panthers i NHL-draften i somras och hann spela sju matcher för klubben under hösten. Nu står det klart att Owen Tippett får lämna NHL och återvända till juniorligan OHL – och kanske en plats i den kanadensiska JVM-truppen.

I slutet av oktober sköt Owen Tippett sitt första NHL-mål för Florida Panthers. Efter sju matcher med klubben under hösten står det nu klart att 18-åringen, som var Panthers förstaval i draften i somras, får lämna NHL och återvända till OHL.

Tippett har skickats tillbaka till juniorlaget Mississauga Steelheads, där han sköt 44 mål och hade 75 poäng på 60 matcher förra säsongen. I och med att Panthers väljer att skicka bort honom blir han per automatik högaktuell för JVM-spel i Buffalo efter jul. Tippett har tidigare representerat Kanada i U18-VM-sammanhang.

I Mississauga blir den hårdskjutande högerforwarden återigen lagkamrat med den JVM-aktuella svenska backen Jacob Moverare.