Lukas Haudum och Axel Wemmenborn byter plats.Foto: Bildbyrån

Malmö och IK Pantern har ett nära samarbete. Det visste vi sedan tidigare. Men nu byter de spelare med varandra rakt av. Det är Mr.Madhawk som avslöjar att Lukas Haudum och Axel Wemmenborn byter plats med varandra.

De båda Malmöklubbarna har sedan länge samarbetat. Pantern i Hockeyallsvenskan har fått låna juniorer till sitt a-lag och klubben har också blivit en leverantör av spelare till Malmös SHL-trupp. Nu är det dags för det första rena bytet klubbarna emellan. Lukas Haudum går till Pantern, och Axel Wemmenborn går till Malmö.
— Vi börjar med att ta detta byte den kommande veckan, berättar Panterns sportchef Joakim Tillgren för Mr.Madhawk.

HAR SPELAT FÖR SINA NYA KLUBBAR TIDIGARE

De båda spelarna har sedan tidigare gjort matcher för båda klubbarna. Haudum spelade i IK Pantern förra säsongen på lån och Wemmenborn har gjort två SHL-matcher under innevarande säsong för Malmö och har gjort ett mål på dessa. Dessutom spenderade 25-åringen delar av sin juniortid i klubben innan han 2010 bytte till Rögle.

Hittills under säsongen har österrikaren Lukas Haudum spelat 13 matcher för Malmö och bidragit med tre assist, medan Axel Wemmenborn gjort sex poäng på sina 16 framträdanden i Hockeyallsvenskan.