Tex Williamsson och hans lagkamrater fick jubla med fansen efter vändningen.Foto: Bildbyrån

Det var två forna storlag i jakt på en SHL-återkomst som möttes inför en månghövdad publik i Tegera Arena. Modo började bäst – men Leksand avslutade snyggast och deras upphämtning inleddes av en 18-åring som gjorde sin andra allsvenska match. Mötet slutade 4-2 till hemmalaget.

Hemmalaget Leksand stod rejält på hälarna och uppträdde minst sagt virrigt i egen zon under den första perioden. 0-1 kom genom skarprättaren Patrik Karlkvist som avslutade en spelvändning. 0-2 gjorde Kristian Jakobsson efter att Modo spelat fast Leksand i egen zon.

KOM UT SOM ETT NYTT LAG

Hemmalaget kom ut som ett helt annat lag i den andra perioden. Reduceringen kom också efter drygt fyra minuter när Erik Aterius avslutade en fin passning från Martin Karlsson. Det var 18-åringens första mål i Hockeyallsvenskan i sin andra match någonsin.
— Det är bara att bara att peta in den. Jag har lite tur att den går in också, berättade målskytten för C More och fortsatte med att beskriva sig själv som spelare.
— Jag försöker vara en jobbig spelare att möta och en skön spelare att ha i laget.

Strax efter fick hemmalaget spela powerplay och då satt kvitteringen genom Alex Friesen.
I inledningen av den tredje perioden fullbordades vändningen när Daniel Bertov nätade för hemmalaget. 4-2 satt sen i powerplay genom Patrik Norén.

Leksand gick nu upp på fjärde plats i tabellen. Två poäng ifrån de två platserna som ger spel i den Hockeyallsvenska finalen.